Власенко боїться, що йому можуть заборонити виїзд з Києва

Понеділок, 11 листопада 2013, 20:26

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що йому хочуть обмежити можливість виїзду за межі Києва.

Про це він заявив на виході з будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури.

За його словами, допити йому призначено на дні перебування місії Кокса-Квасьнєвського в Україні.

"Знаючи, що завтра в Україну приїжджає місія Кокса-Квасьнєвського, мені призначили допит на завтра, післязавтра та на п'ятницю", - сказав Власенко.

"Але найголовніше – скоріше за все, мені буде обмежено виїзд з Києва. Таким чином мене позбавляють можливості бачити Юлію Тимошенко. А Юлію Тимошенко позбавляють права на захист", - додав він.

За словами Власенка, попередньо планувався запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, і лише після публічних заяв опозиціонерів плани ГПУ змінилися.

"Спочатку вони планували грошову заставу розміром в мільйон гривень. Що виглядало сміхотворно, оскільки максимальна сума за цими звинуваченнями – 22 тисячі гривень. Коли вони це побачили, вони в стані шоку пішли переписувати це подання і з'явилася нова цифра у 22 тисячі гривень", - додав він.

Власенко також додав, що у вівторок прибуде на допит до ГПУ на 14 годину дня.

Згідно з повідомленням прес-служби "Батьківщини" Власенко перебував у будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури близько шести годин. Причому допит, за інформацією керівника центрального штабу "Батьківщини" Олександра Турчинова, почався близько 21-ої.

Водночас, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", захисник Власенка Олександр Плахотнюк каже, що Власенка в понеділок не допитували, а в ГПУ заявляють, що допитували за присутності понятих.

11 листопада захиснику Тимошенко вручили повідомлення про підозру у завданні тілесних ушкоджень колишній дружині.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування