Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна - четверта в рейтингу свободи ЗМІ країн Східного партнерства

Вівторок, 12 листопада 2013, 14:26

Україна зайняла четверте місце в Індексі свободи засобів масової інформації країн Східного партнерства в липні-вересні 2013 року.

Про це розповіла координатор проекту від Міжнародної громадської організації "Інтерньюз-Україна" Наталія Сад, повідомляють "Українські новини".

Вона пояснила, що замір індексу свободи ЗМІ проводився за чотирма категоріями: політика, практика, телебачення, Інтернет і нові медіа.

За результатами дослідження до трійки лідерів увійшли Молдова, Грузія й Вірменія, а аутсайдерами стали Азербайджан і Білорусь.

Координатор зазначила, що четверте місце України в рейтингу зумовлене недосконалістю законодавства і тим, що воно системно порушується.

Україна - четверта в рейтингу свободи ЗМІ країн Східного партнерства
Україна - четверта в рейтингу свободи ЗМІ країн Східного партнерства

Серед позитивних зрушень у сфері свободи медіа-ресурсів Сад зазначила внесення в парламенті на друге читання законопроекту про роздержавлення ЗМІ.

Серед головних подій, що негативно впливають на свободу слова, головний редактор сайту проекту Анатолій Марциновський назвав кібератаки на поштові скриньки журналістів і медіа-експертів, створення клонів популярних незалежних видань і часті випадки нападу й тиску на журналістів, у результаті яких винні залишаються непокараними.

Програмний директор МГО "Інтерньюз-Україна" Андрій Кулаков повідомив, що індекс свободи ЗМІ буде проводитися щокварталу в 6 країнах Східного партнерства до лютого 2015 року.

У січні 2013 року Україна опустилась в рейтингу Всесвітнього Індексу Свободи Слова на 10 позицій на 126 місце - між Алжиром та Гондурасом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: