"Батьківщина" і "Регіонали" наввипередки кажуть про зрив "проекту Тимошенко"

Вівторок, 12 листопада 2013, 15:49

"Батьківщина" і Партія регіонів одночасно заявляють про зрив процесу розробки компромісного законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном.

Про це йдеться у заявах спікерів від двох партії.

Представник групи від "Батьківщини" Геннадій Москаль заявив, що "представники провладної більшості не мали наміру знаходити консенсус: вони прийшли на засідання робочої групи ні з чим і тільки те й робили, що піддавали жорсткий критиці  пропозиції опозиції".

"Врахувавши всі зауваження, які пролунали вчора від регіоналів, всі їх страхи, ми сьогодні зранку прийшли на групу з готовим документом... і вони погоджувались з цими пропозиціями до того, поки не взяли перерву і не поїхали на Банкову, після чого у них кардинально змінилась думка", - наголосив депутат.

"Партія регіонів не хоче європейської інтеграції, тому сьогодні вони вже перейшли на крик, на особисті образи. У них якась фобія щодо Тимошенко і ця фобія не дає рухатися вперед", - підкреслив Москаль.

У свою чергу "регіонал" Віталій Журавський заявив, що "опозиція в черговий раз засвідчила свою юридичну некомпетентність, правове невігластво і порушила домовленості, які були досягнуті днем раніше".

"Так, вчора шляхом консенсусу було проголосовано за те, аби внести до Кримінального кодексу норму щодо відстрочення (перерви) покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі для проходження лікування за кордоном. Натомість сьогодні вони (представники опозиції) замість відтермінування покарання запропонували умовно дострокове звільнення, що прямо суперечить ст. 84 КК", - сказав він.

"За умови такого звільнення яка українська інституція здійснюватиме нагляд за особою, котра формально не є звільненою від відбування покарання?! В період умовного звільнення за особою наглядає кримінально-виконавча інспекція. А хто буде за особою, яка лікується за межами країни, здійснювати цю функцію в період умовного звільнення?", - поцікавився Журавський.

"Інший приклад: учора шляхом консенсусу була знята їхня (опозиціонерів) пропозиція стосовно того, що засуджена особа, яка перебувала на лікуванні не менше як 365 днів і не досягла повного одужання, має право на лікування за кордоном. Сьогодні вони знову включили її в текст свого законопроекту всупереч домовленостям", - додав він.

"Для мене є цілком очевидним намагання опозиції "заговорити" цю тему, відійти від принципу консенсусу і зробити все можливе, щоб робоча група зі створення законопроекту для лікування засуджених за кордоном не подала єдиний узгоджений документ у сесійну залу", - наголосив народний депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...