Опозиція зареєструвала новий законопроект щодо Тимошенко

Вівторок, 12 листопада 2013, 17:03

Опозиція зареєструвала компромісний законопроект щодо лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини"

"У складі робочої групи Верховної Ради з підготовки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном опозиція зареєструвала законопроект № 3599 "Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації принципу гуманізму при виконанні окремих видів покарань"", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу. Вони зокрема передбачають можливість звільнення від покарання особи, яка захворіла на тяжку хворобу, крім випадків, якщо людину засуджено за тяжкий злочин. Лікування оплачує сам засуджений або його родичі.

Рішення про виїзд за кордон приймає суд. Контроль за лікуванням здійснює установа, яку визначає центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів.

Час лікування зараховується у строк невідбутої частини покарання.

Якщо людина, яку відправили за кордон, якимось чином ухиляється від лікування, її повертають відбувати термін покарання.

 
 
 
 

Документ напрацювала частина робочої групи. Як відомо, у Партії регіонів розкритикували пропозиції опозиційних депутатів.

Вранці 13 листопада перед позачерговим засіданням парламенту може відбутися ще одне засідання робочої групи з підготовки проекту про виїзд ув'язнених для лікування за кордон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News