На одному з кордонів з Росією – 145 авто. Рятувальники роздають чай

Вівторок, 12 листопада 2013, 18:56

У районі міжнародного пункту пропуску "Бачівськ", що у Сумській області, 12 листопада виникла складна ситуація з пропуском автотранспортного потоку в напрямку Росії, у результаті чого в напрямку кордону утворилася колона з 145 автомобілів.

Як повідомляє прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій, враховуючи значне зниження температури і непередбачуваність тривалості перебування водіїв і пасажирів у цій ситуації, поблизу затору встановили пункт обігріву.

У цьому пункті пропуску, зазначають рятувальники, кожен охочий може безкоштовно обігрітися і випити гарячого чаю.

У зв'язку з тим, що вранці кількість автомобілів, що потрапила в затор, становила 260 транспортних засобів, цей пункт був встановлений біля с. Толстодубове , що розташоване в 5 км від кордону.

Надалі, враховуючи значне зменшення черги до 145 автомобілів, пункт обігріву було перенесено на 3 км ближче.

Загалом для забезпечення безпечної життєдіяльності задіяно два зведених загони управління ДСНС у Сумській області в кількості 47 осіб. У разі погіршення ситуації передбачена можливість встановлення другого аналогічного пункту.

Як відомо, з 12 листопада на всьому російсько-українському кордоні РФ ввела нові правила проходження і оформлення вантажів.

Відповідні нововведення у кінці жовтня спричинили затори з близько 400 фур на кордоні України і Росії у Луганській області.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування