Пшонка розповів колезі із Женеви, як Україна повертає вкрадені активи

П'ятниця, 15 листопада 2013, 11:55

Україна робить реальні кроки, спрямовані на повернення раніше незаконно виведених активів.

Про це генпрокурор Віктор Пшонка розповів генпрокурору кантону Женеви Олів'є Жорно, повідомляє прес-служба ГПУ.

Під час зустрічі "йшлося про боротьбу з корупцією, економічними злочинами та відмиванням бюджетних коштів через іноземні банківські установи".

"Уповноважені українські відомства із залученням міжнародних юридичних структур наразі активно працюють у напрямку пошуку на сумнівних закордонних рахунках коштів, які незаконно були виведені з України. Також вживаються кроки, щодо їх повернення через судові рішення", - сказав Пшонка.

Він зазначив, що один з позовів в інтересах України був поданий і до швейцарського суду.

"Україна публічно і прозоро веде діяльність у цьому напрямку. Всі наші звернення з цього приводу ґрунтуються виключно на законних підставах та наявній у органів слідства інформації, щодо кримінального походження тих чи інших сум на підконтрольних українським екс-чиновникам рахунках", - додав він.

Генпрокурор кантону Женеви у свою чергу зазначив, повідомляє прес-служба ГПУ, про готовність женевських органів прокуратури розглянути запити української сторони щодо отримання міжнародно-правової підтримки на шляху пошуку та повернення українських активів в державу.

Кабінет міністрів намагається повернути в Україну понад 4 мільярди гривень Павла Лазаренка, а екс-прем'єра Юлію Тимошенко зробити головним фігурантом нової кримінальної справи.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News