Герман просить пожаліти Фаріон за її "комуністичне минуле"

П'ятниця, 15 листопада 2013, 16:35

Нардепу від ВО "Свобода" Ірині Фаріон варто дозволити не згадувати про її комуністичне минуле і "зробити вигляд, що цього не було".

Про це 15 листопада під час прес-конференції у Львові заявила радник Президента Ганна Герман, повідомляє "ZIK".

"У житті кожна людина має такі сторінки, які їй боляче згадувати. Якщо їй (Фаріон) боляче це згадувати, то треба дозволити їй цього не робити", – зазначила Герман.

Також вона висловила думку, що Фаріон "абсолютно щиро вірить, що цього не було".

Тому, за словами Герман, зараз було би "гуманно, шляхетно і по-людськи зробити вигляд, що цього не було".

30 жовтня львівське Інтернет-видання "Варіанти" з посиланням на документи Держархіву Львівської області повідомило, що народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Фаріон насправді була членом КПРС, вступивши в партію 15 квітня 1988 року.

Згідно з інформацією видання, серед членів парткомітету ЛДУ ім. Івана Франка, які голосували за прийняття Ірини Фаріон у КПРС, був і соратник Віктора Ющенка Іван Васюник.

Окрім того видання ZAXID.NET з посиланням на інтернет-ресурс "Украинский дисcидент" оприлюднило фотокопії архівних документів, які свідчать, що один Фаріон таки була членом Комуністичної партії Радянського Союзу (КПРС).

Сама Фаріон відмовилася коментувати публікацію документів: "Я не звітую перед плебеями і лакеями. І відповідаю: тим, за кого ви мене намагаєтеся видати, я ніколи не була. І бажаю вам переорієнтуватися у своїй спеціалізації на серйозніші питання до мене – які, до прикладу, стосуються моєї законотворчої діяльності".

Як відомо, раніше іноземна преса писала про те, що чоловік Ганни Герман - Сергій Герман - працюючи консулом СРСР в польському Гданську міг бути агентом КДБ під псевдонімом "Андрій".

За даними видання "Жечпосполіта", у пресі інформували про нібито службу Герман у лавах агентів КДБ свого часу, де вона під псевдонімом "Тереза" шпигувала за польською "Солідарністю". Сама Герман свого часу заперечувала таку інформацію.

Пізніше в ефірі радіо "Ера FM" один з додзвонювачів запитав Герман про її співпрацю з КДБ у якості негласного співробітника. Замість відповіді Герман пообіцяла з’ясувати особу додзвонювача і подати на нього до суду, оскільки вважає оприлюднену в ефірі інформацію бездоказовою і такою, що паплюжить її гідність.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування