Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС не хоче "купувати" Україну

Субота, 16 листопада 2013, 13:20

ЄС може надати Україні фінансову допомогу у разі, якщо країна ініціюватиме реформи, однак ця допомога не може полягати в тому, аби "хтось заплатив борги України"

Про це в інтерв'ю ВВС Україна заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Якщо ми говоримо про фінансову допомогу, вона має бути спрямована на підтримку реформ в Україні", - заявив Томбінський. Він зауважив, що ці реформи має ініціювати сама Україна.

"Фінансова допомога може надійти тоді, коли в українській економіці будуть відбуватися процеси, які у перспективі зроблять її більш витривалою до криз і більш міцною", - додав він.

Також Томбінський нагадав, що ЄС вже багато років виділяє у своєму бюджеті кошти, аби допомогти Україні зі втіленням реформ у різних секторах.

"Сенс асоціації полягає не в тому, щоб "купити" Україну, а в тому, щоб допомогти їй стати кращою країною, радше інвестувати в Україну, бути її партнером, а не "купувати" її", - додав він.

"Фінансова допомога не полягає у тому, щоб хтось заплатив борги України", - пояснив Томбінський. За його словами, якщо гроші залучаються, вони мають "залучатися із розумінням, що у перспективі вони допоможуть покращити і зміцнити українську економіку".

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україні для того, аби мати можливість гідно торгувати з країнами ЄС, потрібно близько 160 мільярдів євро для модернізації та перебудови економіки.

Президент Віктор Янукович заявив, що перехід української промисловості на євростандарти потребує інвестицій у розмірі від 100 млрд до 500 млрд доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування