Азаров: На перебудову економіки під ЄС потрібно 160 мільярдів євро

Субота, 9 листопада 2013, 20:32

Україні потрібно мати близько 160  мільярдів євро для модернізації та перебудови економіки для здійснення конкурентного товарообігу з країнами ЄС. 

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив на конференції Донецької облорганізації Партії регіонів 9 листопада, повідомляє "УНІАН".

Говорячи про українську економіку, Азаров сказав: "Протягом 10-15 років ми маємо перебудувати нашу економіку, наше виробництво з тим, щоб наші товари були конкурентними на ринку ЄС".

"Якщо цього не буде, тоді ця зона вільної торгівлі обернеться для нас колосальними економічними втратами", – додав Азаров.

"Ми теж відкриваємо свої кордони для висококонкурентної європейської промисловості. І вона мине наші бар'єри і піде на наш ринок. Чи встоять наші підприємства в цій ситуації? Або ми залишимося сировинним придатком? Ось проблема насправді де", - пояснив він.

За словами прем'єра, сьогодні в Україні першорядним стоїть завдання модернізації промисловості, на що необхідні великі гроші.

"Якщо ми зуміємо і здатні знайти колосальні фінансові ресурси – приблизно за оцінками це 160 млрд євро, якщо зуміємо в історичному плані достатньо швидко перебудувати свою економіку, значить, зона вільної торгівлі обернеться для нас виграшем, ми піднімемося в конкурентному плані, ми станемо могутньою державою. Це треба розуміти і чітко в цьому собі звітувати", - заявив Азаров.

Як відомо, раніше радник Володимира Путіна Сергій Глазьєв заявляв, що внаслідок підписання угоди про асоціацію з ЄС витрати на подолання наслідків дефолту в Україні сягнуть від 25 до 35 мільярдів євро.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування