Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко закликав українців вийти на вулиці 24 листопада

Понеділок, 18 листопада 2013, 15:34

Екс-міністр МВС координатор громадянської ініціативи "Третя Українська Республіка" Юрій Луценко закликав українців вийти на мітинг 24 листопада і захистити європрагнення України.

Про це він написав у блозі на "Українській правді".

Політик зазначає, що в європейських країнах люди виходять на вулиці, якщо політики не приймають потрібні їм рішення.

"Ми не маємо права мовчки дозволити Межигірській мафії вкрасти наше майбутнє. Мовчанка заохочує диктатуру. Ця демонстрація потрібна і Україні, і Європі. Але в першу чергу – кожному, хто відчуває себе вільною людиною", - каже Луценко.

Він пояснив, що саме 24 листопада після завершення засідань ВР, "стане остаточно ясно, чи справився український політикум з умовами для євроінтеграції".

Луценко прогнозує, що влада буде максимально обмежувати приїзд на акцію людей з інших областей і зазначає, що таким чином дуже багато залежить від активності жителів столиці.

За його словами, "ініціатива " Третя Українська Республіка" роздає в Києві 500 тисяч запрошень на акцію, поширює 300 тисяч газет, запрошує відомих українських громадських діячів та музикантів висловитися на підтримку акції. Не менше роблять і лідери парламентської опозиції".

Акція має розпочатись о 12-00 біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Далі планується хода із національними та європейськими прапорами по Хрещатику до Європейської площі.

Щодо того, що планується на мітингу Луценко зазначає наступне:

"Залежить від тебе і інших активних громадян. Буде нас більше 100 тисяч – будемо діяти по плану "А". Буде менше – доведеться озвучити план "Б"".

У коментарі "Українській правді" Юрій Луценко не конкретизував ці плани, але зазначив, що все залежатиме від кількості людей, які прийдуть на акцію опозиції:

"В залежності від того, наскільки суспільство зацікавлене в такій акції. Якщо людей буде 5 тисяч, то це звичайна партійна акція, і буде одна дія. Якщо ж буде величезний мітинг, це означатиме, що не тільки партійні активісти, а й громадяни не задоволені діями влади, тоді це інші можливості".

"Громадяни мають розуміти: якщо вони залишаться вдома, партійний мітинг може щось там задекларувати, якщо вони виходять на вулицю, то вони можуть набагато більше", - сказав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування