Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Євросоюзі сподіваються, що Рада на цьому тижні буде продуктивною

Понеділок, 18 листопада 2013, 20:24

Євросоюз сподівається, що Верховна Рада цього тижня ухвалить пакет євроінтеграційних законопроектів, а проблему вибіркового правосуддя буде вирішено.

Про це заявила верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон на прес-конференції після засідання Ради ЄС із питань закордонних справ у Брюсселі у понеділок.

"Ми знаємо, що український парламент обговорюватиме і, можна сподіватися, ухвалить цього тижня два головні законопроекти, які визначено в умовах - про парламентські вибори та про реформування Генпрокуратури. Питання, що залишається, - вибіркове правосуддя... Ми віримо, що це має бути вирішено", - сказала Ештон.

Вона зазначила, що місія Європарламенту - екс-президента ЄП Пета Кокса та екс-президента Польщі Александра Квасневського продовжує свою роботу, а 19 листопада "від її імені та від імені" президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу Київ відвідає єврокомісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

"Ми хочемо, щоб саміт у Вільнюсі став самітом результату", - заявила верховний представник.

Ештон також висловила сподівання, що візит Фюле в Україну буде успішним.

"Амбіції - успішно просувати вперед Вільнюський саміт. Думаю, що під час розмови з комісаром Фюле президент Янукович хоче обговорити, як цього досягти. Я сподіваюся, що це буде дуже успішна розмова", - додала вона.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування