Фюле натхненний рішучістю Януковича щодо євроінтеграції

Середа, 20 листопада 2013, 13:17

Євросоюз з нетерпінням чекає на рішучий крок України на шляху до євроінтеграції.

Про це йдеться в заяві єврокомісара з розширення і політики сусідства Штефана Фюле, яку має в розпорядженні "Українська правда".

Єврокомісар перебував у Києві 18-20 листопада.

Фюле зазначає, що від імені Єврокомісії він поінформував Януковича про рішучість Євросоюзу рухатися у напрямі підписання угоди про асоціацію, щойно Україна продемонструє рішучі дії та відчутний прогрес у виконанні критеріїв, визначених у висновках Ради міністрів ЄС.

"Я ціную значний прогрес, що його було досягнуто в останні місяці у цьому напрямі", йдеться в заяві.

"Я натхненний рішучістю Януковича та Володимира Рибака ухвалити 21 листопада, у співпраці з усіма парламентськими фракціями, ключові закони, зокрема, закон про парламентські вибори, новий закон про генеральну прокуратуру та новий закон про медичне лікування засуджених за кордоном", - каже Фюле.

Він запевнив, що прихильність ЄС ідеї надання відносинам з Україною нової якості є непохитною.

"Двері для такого якісного кроку залишаються відчиненими, і ми очікуємо на впровадженням урядом України свого рішення від 18 вересня щодо підписання угоди про асоціацію у Вільнюсі 29 листопада", - йдеться в заяві.

Він зазначив, що ЄС і багато партнерів України по всьому світу з нетерпінням чекають на такий крок уперед.

"Цей крок зміцнить роль України у світі та відправить сигнал передбачуваності міжнародним фінансовим ринкам та інституціям у питаннях стабілізації української економіки та фінансів", - вважає Фюле.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування