Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генсек НАТО сподівається, що Росія поважатиме вибір інших країн

Понеділок, 25 листопада 2013, 22:57

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен сподівається, що Росія поважатиме вибір інших країн.

Про це він сказав в понеділок в Брюсселі в інтерв'ю Громадському мовнику Грузії, говорячи про ситуацію в Києві, який відклав підготовку до підписання угоди з ЄС.

"Підписання цієї угоди в першу чергу в інтересах України, бо це сприяє поглибленню її відносин як з ЄС, так і НАТО. Зізнатися, я дещо був здивований ухваленим в Києві рішенням, але поважаю вибір України і той спосіб, у який вона бажає вибудовувати відносини з Євросоюзом і НАТО", - сказав Расмуссен.

Він зазначив, що ні Євросоюз, ні НАТО не втручаються у внутрішні справи окремих держав, і вони віддані принципам самостійного вибору державами з приєднання до того чи іншого об'єднання.

"Проголошена нами політика відкритих дверей означає, що країни, які бажають стати членами Євросоюзу чи НАТО, повинні відповідати нашим критеріям", - сказав генсек альянсу.

Відповідаючи на запитання, що Росія протягом найближчого року може посилити тиск на Україну, Грузію та Молдову, які хочуть підписати угоду з ЄС, і що рішення українського керівництва щодо призупинення підписання цієї угоди було викликано тиском Росії, Расмуссен заявив, що якщо Росія буде чинити такий тиск, то вона порушить підписані нею угоди.

"У мене немає детальної інформації про діалог між Києвом і Москвою і це не настільки важливо. Ми сподіваємося, що і Росія буде дотримуватися принципу, що кожна держава має право самостійного вибору. Ми можемо запропонувати таким державам поглиблення співпраці, в тому числі і в плані безпеки", - заявив генсек НАТО.

Як відомо, 21 листопада уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

У зв'язку з цим рішенням, починаючи з 21 листопада, в різних куточках України та світу почалися масові протести, які тривають досі.

24 листопада на Європейську площу прийшло більше 100 000 людей, які хочуть, щоби Україна підписала угоду про асоціацію.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...