Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна вдають, що ЄС "недоречно" засуджує тиск на Україну

Вівторок, 26 листопада 2013, 11:46

У Кремлі вважають безпідставними докори керівництва ЄС на адресу Росії щодо тиску на Україну в питанні підписання угоди про асоційоване членство.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Президент уже неодноразово озвучував нашу позицію, і загалом вона лунала на різних рівнях. У цьому випадку недоречно говорити про якийсь тиск", - заявив представник Путіна.

Реклама:

Він наголосив, що Росія поважає і готова схвалити будь-яке рішення української сторони, оскільки це є суверенною і внутрішньою справою України.

Напередодні президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та президент Ради Євросоюзу Герман ван Ромпей виступили зі спільною заявою, в якій засудили тиск Росії на Україну.

Керівники ЄС при цьому зазначили, що "Україна має вільно вирішувати, які відносини вона хоче мати з Євросоюзом. Громадяни України знову продемонстрували цими днями, що вони цілком розуміють і схвалюють історичний характер європейської асоціації".

ВІДЕО ДНЯ

Президент України Віктор Янукович у телефонній розмові з литовською колегою Ґрібаускайте також заявляв, що відкладає підписання асоціації через тиск Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування