Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квасьнєвський каже, що без допомоги ЄС Росія дотисне Україну

Вівторок, 26 листопада 2013, 14:07

Євросоюз має включитись у боротьбу за Україну і запропонувати реальну фінансову підтримку, без якою Україну затягне у Митний союз.

Таку думку висловив екс-президент Польщі Александр Квасьнєвський в інтерв'ю Radiozet.pl.

Квасьнєвський вважає, що Україна і ЄС мають "складний календар" для співпраці, бо 2014-й – рік виборів у ЄС, а 2015-го вибори пройдуть в Україні.

У той же час, застерігає він, "росіяни докладуть усіх зусиль, щоб повернути Україну в орбіту свого впливу, в першу чергу як повного члена Митного союзу".

Квасьнєвський переконує, що економіка України, через блокаду Росії і відсутність реформ, перебуває у надзвичайно складному стані.

Він переконує, що Росія не промине "використати цей факт, натиснувши так сильно, щоб Янукович і прем'єр-міністр Азаров і українська влада прогнулася".

Квасьнєвський переконує, що Європа не повинна просто спостерігати за цим процесом, а має зайнятись планом конкретної фінансової допомоги Україні.

"Якщо росіяни використовують дуже жорсткі методи, які наносять українській економіці збитків на десятки мільярдів, і це правда, то це питання, в який спосіб може Європа, чи світ допомогти", - сказав екс-президент.

На його думку, "це істотне питання і для ЄС і для МВФ", які мають домовитись про форми допомоги.

Квасьнєвський вважає, що ЄС втратив багато часу, бо над "економічним пакетом" слід було думати ще від літа, коли почалась російська блокада.

Він розповів, що тепер він бере участь "у великій кількості розмов і знаю, що Європейський союз старається створити якийсь економічний пакет, який був би справжньою допомогою Україні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...