Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари відклали акції протесту до асоціації з ЄС

Неділя, 3 листопада 2013, 10:11

Напередодні підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС кримські татари свідомо не роблять різких заяв і не проводять акцій протесту, щоб не перешкодити ратифікації документа.

Про це заявив новий глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, пише ZN.UA.

"Ми виходимо з того, що відповідальні політики повинні зробити все, щоб виключити виникнення ситуацій, які поставлять під сумнів підписання договору. Кримські татари сьогодні свідомо не загострюють постановку вимог до влади, не рефлексуючи на моменти, які мають провокаційний вигляд і в іншій ситуації отримали б різкі відповідні кроки з боку меджлісу", - зазначив Чубаров.

При цьому він висловив надію, що "ЄС оцінить те, що українське суспільство і кримські татари як його частина може бути таким же відповідальним , як і європейське".

"Якщо угода не буде підписана зараз, якщо Україна зупинить рух до Європи, тоді проблематичними будуть всі блоки питань, про які ми говоримо", - пояснив лідер Меджлісу.

"Зрозуміло, в такому випадку ніхто не має тішити себе ілюзіями, що кримські татари відмовляться від боротьби за відновлення своїх прав - ми і далі будемо використовувати весь арсенал ненасильницьких форм боротьби, спираючись, насамперед, на свій народ і кримськотатарську діаспору за кордоном", - заявив Чубаров.

Як відомо, 27 жовтня перший заступник Мустафи Джемілєва - Рефат Чубаров - був обраний новим головою Меджлісу кримськотатарського народу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування