Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція хоче голосувати пакетом закони про прокуратуру і Тимошенко - Яценюк

Середа, 6 листопада 2013, 17:27

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що опозиція готова до пакетного голосування за законопроекти про прокуратуру та вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це він заявив на засіданні комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення і правоохоронної діяльності в середу.

"Ми зробили чітку заяву, як фракція "Батьківщина", так і "УДАР" і "Свобода", про те, що ми готові не наполягати на своєму законопроекті в тому разі, якщо буде ухвалено проект пані Лабунської. Ми ще раз підтверджуємо, ця позиція офіційна", - сказав Яценюк.

"Ми готові на будь-які компроміси для того, щоб угоду було підписано, а саміт не було зірвано", - додав він.

За словами Яценюка, "те дійство, яке наразі відбувається на комітеті, є нічим іншим, як небажанням Партії регіонів підписувати угоду й затягнути процес до 24.00 27 листопада".

"Ми пішли на всі компроміси. Ми готові на пакетне голосування за законом про прокуратуру, за законом про вибори народних депутатів, за будь-якими іншими актами законодавства, якщо до цього пакета внесено рішення, що відповідає чотирьом критеріям стосовно Тимошенко", - сказав Яценюк.

Він додав, що опозиція віддасть усі голоси за законопроект Анжеліки Лабунської, або ж за пакетний варіант голосування.

Автором пропозиції про проведення в парламенті пакетного голосування за президентським законопроектом про прокуратуру, законопроектом про зміну виборчого законодавства та законопроекту про вирішення питання Тимошенко став голова комітету з питань законодавчого забезпечення і правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін.

22 жовтня Лабунська внесла до Верховної Ради законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном у разі, якщо за рік безперервного стаціонарного лікування в лікарні за межами установи пенітенціарної системи ув'язнений не досяг повного лікування.

Цим же документом вона пропонує, щоб суд одночасно прийняв рішення про звільнення такої особи від покарання через хворобу.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування