Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров хоче "організувати" ГТС на трьох та отримати ціну газу як у Європі

Неділя, 15 грудня 2013, 19:58

Ціна на російський газ для України може бути встановлена на рівні середньоєвропейських цін.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

"Ціна на газ для України може бути встановлена на рівні середньоєвропейських цін", - заявив він.

За його словами, на засіданні українсько-російської міждержавної комісії 17 грудня буде розглянута "дорожня карта" щодо усунення спірних питань і обмежень у взаємній торгівлі між Росією і Україною. Другий комплекс документів торкнеться відносин у газовій сфері.

За словами Азарова, "газо-транспортна система по суті стала приносити збитки і стала нерентабельною" - через скорочення обсягів закупівлі газу і зниження обсягів прокачування Росією.

"Прийшов момент, коли сторони вирішили, що прийшла пора врегулювати це питання. Ми не просили для себе ніяких знижок, ми говорили тільки про європейські ціни, принципи у підходах до ціноутворення. Сподіваюся, це питання ми остаточно вирішимо на цій зустрічі", - додав він.

Говорячи про можливе встановлення нової ціни на газ, Азаров підкреслив, що остаточна цифра буде прийнята на зустрічі президентів України і РФ.

"Вперше за три з половиною роки у нас з'явилася можливість вирішити питання, які були основним негативним фактором розвитку економіки", - підсумував Азаров.

Разом з тим Азаров зазначив, що Україна і Росія планують відновити переговори про створення тристороннього консорціуму за участю європейської сторони з управління українською ГТС.

Як відомо, раніше Росія виступала з залучення європейських компаній до участі у тристоронньому консорціумі. При цьому головною умовою була передача ГТС у власність консорціуму.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування