Профільний комітет ВР вимагає звільнити директора телеканалу "Рада"

П'ятниця, 20 грудня 2013, 13:26

Комітет з питань свободи слова вимагає звільнити директора парламентського каналу "Рада".

Про це повідомляє прес-служба голови комітету Миколи Томенка.

Профільний комітет висловив недовіру керівництву парламентського телеканалу "Рада" та звернувся до голови Верховної Ради з вимогою про звільнення директора каналу.

Так у комітеті відреагували на звернення журналістів та депутатів.

Томенко вказав на незбалансованість подачі інформації парламентським каналом "Рада" та представлення практично однієї точки зору влади.

Він наголосив, що парламентський телеканал фінансується з державного бюджету платниками податків, а тому мусить об’єктивно і неупереджено показувати ситуацію в Україні, як мінімум, пропорційно до чисельності фракцій, що представлені у парламенті.

"Це не канал Партії регіонів і не канал уряду. Це – парламентський телеканал", – наголосив Томенко.

Також комітет підтримав пропозицію голови створити наглядову раду каналу "Рада", до якої входили би по одному депутату з усіх фракцій та позафракційних, з метою забезпечення об’єктивності.

Він також поінформував, що на наступний рік уряд пропонує на фінансування каналу "Рада", газети "Голос України" та журналу "Віче" виділити більше як 26 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, раніше у грудні керівництво телеканалу "Рада" дало вказівки своїм журналістам не писати коментарів народних депутатів у кулуарах Верховної Ради.

Нібито для того, щоб у кадр не потрапили раптом опозиційні депутати зі своїми заявами.

3 грудня канал "Рада" під час перерви у засіданні показував коментарі членів уряду та представників місцевої влади щодо ситуації в Україні, записані не в коридорах ВР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News