Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У листопаді найактивніше "законотворили" депутати "Батьківщини"

Понеділок, 23 грудня 2013, 10:33

У листопаді народні депутати зареєстрували у парламенті 269 законопроектів та проектів постанов, 87 з яких написані депутатами від "Батьківщини".

Про це йдеться у результатах моніторингу "ОПОРИ".

Більшість із 87 законодавчих ініціатив "Батьківщини" (36%) стосувалися сфери економіки, грошей та господарства, 16% проектів документів – правосуддя, правоохоронної системи та боротьби з корупцією.

Серед цікавих ініціатив опозиціонерів була спроба навести лад у розподілі держсубвенцій, пропозиція відійти від розрахунку векселями та пропозиція зробити пам’ятники Леніну частиною резервів НБУ.

Партія регіонів, ініціювавши 74 проекти нормативно-правових актів, вперше поступилася за цим показником своїм головним опонентам з "Батьківщини".

Питання, які найбільше хвилювали регіоналів: збільшення податку на землі сільськогосподарського призначення; заборони розміщення зовнішньої реклами на автомобільних дорогах.

Цікавими були ініціатива регіоналів щодо легалізації на рік тіньових доходів українських підприємців, зменшення кількості податків і зборів та внесення прозорості у фінансування політичних партій.

Більше половини (59%) законодавчих ініціатив депутатів Партії регіонів стосувалося питань економіки, грошей та господарства. Другою за пріоритетністю (13,5%) виявилися сфера політики та держаного управління.

Депутати ВО "Свобода", Комуністичної партії України та партії  "УДАР" зареєстрували в парламенті 22, 17 і 10 законодавчих ініціатив відповідно.

Свободівці, серед іншого, запропонували заборонити комуністичну ідеологію в Україні; забезпечити права споживачів на користування інтерфейсами українською мовою; заборонити збільшення зарплат депутатам.

Найбільше депутатів ВО "Свобода" цікавили питання економіки, грошей та господарства (36 % відповідних проектів документів).

Лише два законопроекти було ініційовано комуністами: про державне регулювання цін на лікарські засоби та підвищення стипендій.

Найбільше (18%) законодавчих ініціатив депутатів КПУ стосувалися господарсько-економічних питань. 

Ударівці пропонували створити ТСК для розслідування правомірності "зупинки" підписання угоди про асоціацію.  

Загалом же 40 % ініційованих депутатами партії "УДАР" проектів документів стосувалися теми правосуддя та боротьби з корупцією.

Позафракційні депутати напрацювали 15 законопроектів.

Найбільшу увагу позафракційні депутати приділяли економічним проблемам, правоохоронній системи та правосуддю (по 4 законопроекти), оголошення пам’ятних та святкових дат – 2 проекти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування