Беркутівців збираються протягнути в щілини закону про "амністію"?

Вівторок, 24 грудня 2013, 13:18

Закон про "амністію" для учасників акцій протесту буде поширюватися і на співробітників міліції - так вважають у Партії регіонів.

Як повідомляє "Інтерфакс- Україна", про це заявив депутат фракції ПР Володимир Олійник.

"Там (у законі - ред.) виділено дві категорії: учасники акцій протесту (співробітники міліції не можуть бути учасниками акції)... А далі там використано таке словосполучення: учасники акцій протесту і масових заходів" , - сказав депутат.

Олійник зазначив, що правоохоронців можна віднести до учасників саме масових заходів. "До учасників масових заходів відноситься міліція, інші громадяни, які не є учасниками офіційних акцій" .

Депутат також вважає, що учасники акцій протесту можуть бути притягнуті до відповідальності, якщо не звільнять приміщення і продовжать порушувати закони після набрання чинності законом про "амністію".

"Захопили приміщення. Якщо прийняли амністію, будь ласка, звільніть приміщення, і ніякої відповідальності. Якщо ви продовжуєте утримувати чуже майно або приміщення , тобто продовжуєте цей злочин, безумовно, будуть притягатися до відповідальності", - сказав нардеп.

При цьому він зазначив, що в даному випадку буде новий склад злочину.

За словами парламентарія, прийняття закону про недопущення переслідувань і покарання учасників Євромайдану є політико-правовим рішенням.

Олійник також підкреслив: "Якщо продовжують здійснювати злочин, то що - це вже індульгенція на все життя?" .

Водночас депутат зазначив, що закон недосконалий : у ньому не враховано Кримінальний процесуальний кодекс і закон про амністію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...