У СБУ заявляють, що "списку Царьова" не існує: рішення приймають окремо

Середа, 25 грудня 2013, 10:28

У Службі безпеки України заявляють, що списку іноземців, яким тимчасово заборонено в'їзд до України, не існує, оскільки щодо кожного з них рішення приймалося індивідуально.

Про це передає "Інтерфакс- Україна", зсилаючись на прес- центр СБУ.

У відомстві повідомляють , що в листопаді-грудні були прийняті рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну ряду іноземних громадян.

"Рішення щодо кожної особи приймалося окремо, а не за так званим  "списком", який розповсюджують ЗМІ", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

У прес-центрі також додали, що рішення про заборону в'їзду іноземним громадянам та особам без громадянства на територію України є одним з інструментів забезпечення державою захисту свого суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково- технічного і оборонного потенціалу України.

Разом з тим, у повідомленні не уточнюється, кому саме спецслужба тимчасово заборонила в'їзд в Україну .

Як повідомлялося, депутат-регіонал Олег Царьов заявив, що МЗС і СБУ задовольнили його запит про заборону в'їзду в Україну 36 осіб.

У їх числі - науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин при університеті Джонса Хопкінса Тарас Кузьо, відомий німецький політолог Андреас Умланд, а також Фінк Брайн, Василик Мирон, Олександр Рос (усі - США). Роса Царьов назвав "найкращим фахівцем у світі з організації революцій через соціальні мережі" .

У списку персон нон грата значаться також колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі і 29 громадян Грузії.

На думку Царьова, "дестабілізація ситуації в Україні, вулична активність і захоплення будівель мають спланований характер", а "організація подібних кампаній вимагає участі фахівців відповідного профілю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News