Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналістка через суд вимагає показати декларацію Єфремова

Четвер, 26 грудня 2013, 17:14

Журналістка "Української правди" Оксана Коваленко судитиметься з апаратом Верховної Ради через відмову показати декларацію лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це повідомляє Інститут медіа права.

Звернутися до суду журналістку змусила відмова апарату повідомити, в якому номері друкованого видання Верховної Ради чи сторінці офіційного веб-сайту оприлюднена декларація регіонала.

У відповідь на запит журналістки, Апарат ВРУ відмовив в наданні інформації, зазначивши, що запитана інформація не була отримана або створена в процесі виконання Верховною Радою своїх повноважень.

Однак, відповідно до законодавства, Апарат є також розпорядником інформації, яка була отримана або створена ним в процесі організаційного, кадрового, інформаційного чи іншого забезпечення діяльності Ради та її органів.

На думку журналіста, в цьому випадку інформація відноситься саме до цієї категорії, адже відповідно до закону Апарат зобов’язаний оприлюднювати декларації народних депутатів, зокрема, шляхом опублікування їх в "Голосі України".

Судовий позов до Окружного адміністративного суду міста Києва підтримується Фондом захисту права на доступ до інформації, створеним Інститутом Медіа Права.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...