Яценюк Януковичу: круглий стіл погано вміщується в квадратній тюремній камері

Понеділок, 9 грудня 2013, 16:27

Глава Батьківщини Арсеній Яценюк критично поставився до пропозиції президента Віктора Януковича сісти за круглий стіл переговорів.

"Круглий стіл дуже погано вміщується у квадратній тюремній камері. Сюди декілька тисяч "Беркуту" і внутрішніх військ приїхало - так нас Віктор Янукович запрошує на круглий стіл", - зіронізував він на брифінгу в Штабі національного спротиву.

"І повістки ще прийшли до Генпрокуратури з викликами на допит", - додав він.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович підтримав ідею екс-президента Леоніда Кравчука про скликання круглого столу для пошуку виходу із політичної кризи.

Яценюк наголосив, що опозиція "залишалась і залишається на позиції, що є позицією українського народу, який зібрався на Майдані.

За його словами працівники спеціальних підрозділів відтісняють демонстрантів

"Ми хочемо офіційно заявити – наша позиція була наступна: ми не б'ємо ні одного міліціонера, ми не застосовуємо силу, у нас немає жодної зброї, у нас немає жодних спеціальних засобів. Ми мирний пікет і ми тримаємо цей пікет", - наголосив він.

"Якщо працівники правоохоронних органів застосовуватимуть силу по відношенню до мирних громадян – це буде мати непередбачувані наслідки", - підкреслив він.

Коментуючи можливе звільнення проїзду для Віктора Януковича до Банкової лідер Батьківщини порадив президенту "пройшотися пішки, якщо йому треба зустрітись із заступником державного секретаря США (Вікторією Нуланд)".

За словами Яценюка, завтра о 10.30 до штабу національного спротиву на Майдані прибуде верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики. "У середу до нас приїжджає Кетрін Ештон - основна людина в зовнішньополітичному відомстві ЄС", - сказав він.

Як відомо, у вівторок, 10 грудня, в Україну для переговорів з владою та опозицією приїдуть Кетрін Ештон та заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...