4 постраждалих під час нічних сутичок знаходяться в лікарнях - Лутковська

Субота, 11 січня 2014, 18:43

Четверо активістів, постраждалих під час сутичок з міліцією в ніч з 10 на 11 січня, перебувають в лікувальних закладах.

Про це повідомила прес-служба уповноваженої Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської за попередніми результатами перевірки, яку провело відомство.

Згідно з інформацією, 2 особи зараз перебувають у Київській обласній клінічній лікарні, 1 особа (працівник міліції) у Центральному госпіталі МВС України, 1 особа у приватній медичній клініці.

"Під час проведення працівниками Секретаріату Уповноваженого з прав людини особистих бесід із постраждалими, жодних претензій щодо надання медичної допомоги не заявлено. Також особа, щодо якої була інформація про відмову у госпіталізації, наразі перебуває на стаціонарному лікуванні" - зазначила Лутковська.

Окрім того, представники омбудсмена відвідали Святошинський райвідділ міліції. Згідно з інформацією, після сутичок між активістами та силовиками наразі жодної особи не затримали.

Водночас представники омбудсмена з'ясували, що до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події внесено інформацію щодо 26 осіб: щодо повідомлень лікарів щодо тілесних ушкоджень 18 особам, в тому числі, 2 депутатам Ради, 3 представникам ЗМІ та 1 працівнику міліції; за фактом опору працівникам міліції та нанесення їм тілесних ушкоджень щодо 7 працівників міліції; за фактом втручання в діяльність судді.

У свою чергу прес-секретар столичної міліції Ольга Білик повідомила "Українській правді", що під час сутичок з активістами в ніч на суботу постраждало 17 правоохоронців, один з них госпіталізований.

Як відомо, під Святошинським РВВС у Києві "Беркут" побив екс-міністра МВС Юрія Луценка та інших активістів.

17 мітингувальників звернулися по допомогу до медиків. Усіх, хто був шпиталізований до державних медустанов, виписали.

Протистояння почалося з того, що автомайданівці заблокували автобуси з "Беркутом" під відділком, оскільки ці правоохоронці, за їхніми даними, причетні до побиття людей під Києво-Святошинським судом.

У п’ятницю цей суд засудив "васильківських терористів" до 6 років в’язниці.

Працівники міліції "у жорсткій формі" вивели з зали суду підсудних. Почалася колотнеча. Працівники міліції почали бити присутніх. Потім сутички продовжилися поза залою суду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News