Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єфремов вважає, що влада виконує закон про звільнення активістів Євромайдану

Понеділок, 13 січня 2014, 12:59

У Партії регіонів вважають, що влада виконує закон про звільнення активістів Євромайдану настільки, наскільки це можливо.

Про це заявив голова фракції Олександр Єфремов на брифінгу після погоджувальної ради в понеділок.

Він нагадав, що під час ухвалення цей закон не передбачав юридичних механізмів його застосування, оскільки для цього необхідно було прийняти ще низку галузевих допоміжних законів.

"Відверто кажучи, для того, щоб цей закон хоч якось вступив у дію, нам довелося вмовляти президента підписати цей документ, який йде врозріз з іншою законодавчою базою", - зазначив регіонал.

Єфремов нагадав, що частина учасників акцій протесту після набуття чинності цим законом була звільнена з-під варти та позбавлена кримінального переслідування.

"По цьому документу суди дуже лояльно підійшли по тих людях, які брали участь в акціях. Тому у цьому форматі все виконано. І ви не можете звинуватити (владу - ред.) в тому, що цей документ на спрацював", - підкреслив він.

Як зазначає Єфремов, опозиція і провладна більшість у парламенті домовилися про те, що опозиційні фракції братимуть участь у підготовці проекту державного бюджету на 2014 рік.

"І те, що з їхньої заяви сьогодні випливає, що вони надалі не дадуть ухвалити бюджет, - це порушення наших домовленостей", - заявив він.

У свою чергу голова парламенту Володимир Рибак на погоджувальній раді закликав опозицію 13-14 січня розглянути уточнення до цього закону.

Судя Печерського райсуду Христина Гладун відмовила у звільненні "в'язню Банкової" Ярославу Притуленку. Своє рішення вони аргументували тим, що закон про припинення переслідування  учасників мирних зібрань має нечіткі формулювання.

Притуленко залишився останнім із затриманих під Адміністрацією Януковича, якого ще не випустили на волю всупереч ухваленому закону про "амністію" учасників протесту.

Раніше на нечіткість формулювань закону про припинення переслідувань учасників акцій протесту заявляв і генпрокурор Віктор Пшонка, який сказав, що не знає, як його виконувати.

8 січня опозиція домовилась із генпрокурором про створення робочої групи для напрацювання механізму реалізації цього закону.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...