Прокуратура визнала, що свободівець не намагався вбити регіоналку сніжкою

Середа, 15 січня 2014, 12:46

Прокуратура не знайшла складу злочину в діях обвинуваченого Сергія Бойка, члена ВО Свобода, якого звинувачували у замаху на регіоналку Ірину Горіну.

Про це після закінчення чергового засідння суду в справі Бойка повідомив 5 канал.

У квітні минулого року Горіна звернулася до міліції  з заявою про те, що її обкидали сніжками невідомі особи з числа учасників політичної акції, яка проходила у вівторок під Верховною Радою. Пізніше вона заявила, що її хотіли вбити, і була госпіталізована зі струсом мозку.

"Під час допиту обвинувачених і свідків було встановлено відсутність складу злочину, передбачених цією статтею, у діях Бойка, але всі інші статті обвинувачення залишаються, й судовий розгляд продовжується у даній справі", - повідомила Людмила Осінська, прес-секретар прокурора Шевченківського району.

Відкриті провадження стосуються подій 18-го травня минулого року, які відбулися під час київської акції "Вставай, Україно". Членам ВО Свобода закидають побиття чоловіків, які керували броньовиком. Разом із Бойком у цій справі фігурують свободівці Ярослав Лисенко та Віталій Грузинов.

На сьогоднішнє засідання свідки, які мали підтвердити провину активістів, не з’явилися. Суд перенесли на 20 січня.

Більше сотні прибічників підсудних влаштували пікет під приміщенням Печерського районного суду. Вони запевняють, що Лисенко, Бойко та Грузинов намагалися захистити присутніх на акції журналістів та простих громадян від так званих "тітушків".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування