Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція на знак протесту залишила засідання регламентного комітету

Середа, 15 січня 2014, 15:25

Опозиція на знак протесту залишила засідання регламентного комітету, де провладна більшість ухвалила рішення включити у порядок денний новий законопроект, який спрощує процедуру зняття депутатської недоторканності.

Про це повідомило в прямому ефірі "Громадське ТБ".

"В зв'язку з численними порушеннями формування порядку денного, ігноруванням дії закону про регламент, відсутністю проходження документу через підкомітети, представники від парламентських фракцій "Свобода" "Батьківщина" і "УДАР" не будуть брати участь у цьому маразмі", - йдеться в спільній заяві.

Загрози цього законопроекту пояснив в ефірі "Громадського ТБ" Сергій Власенко.

За його словами, регіонали пропонують "цинічний механізм":

Якщо до цього часу процедура передбачала, що під час внесення генпрокурором подання про притягнення до кримінальної відповідальності, депутату надається два тижні, щоб він подивився матеріали, дав відповіді, пояснив своїм колегам, у чому його звинувачують, чи є підстави для притягнення.

Після цього мало бути рішення комітету і потім лише питання виносилося в зал - на голосування.

"Тепер вони пропонують так: генпрокурор уночі вносить подання, передає голові Верховної Ради, голова ВР одним оком подивився, без комітетів, без нічого, картками один за одного проголосували і викинули депутата із парламенту", - каже Власенко.

За словами адвоката "це кінець опозиції в українському парламенті".

"Депутати зараз захищають людей користуючись частково недоторканністю", каже Власенко, пояснюючи, що цей механізм у них хочуть забрати.

"Ми прекрасно розуміємо: якщо нейтралізувати ватажків, то відповідно спротив важче розвивається", - зазначив Власенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування