Одну зі справ проти Власенка закрили, але залишили його "винним"

П'ятниця, 17 січня 2014, 12:49

Печерський райсуд Києва закрив кримінальне провадження проти Сергія Власенка, звинувачуваного у побитті екс-дружини Наталі Окунської, через спливання строку давності.

Відповідне рішення колегії суддів оголосив головуючий суддя Олег Белоцерківець, повідомляють "Українські новини".

Суд вирішив звільнити від кримінальної відповідальності й закрити провадження проти захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко через те, що спливли строки давності притягнення до відповідальності за інкриміноване правопорушення, а також тому що санкції інкримінованих статей не передбачають покарання у вигляді позбавлення волі.

При цьому суд особливо наголосив, що закриття кримінального провадження за даних обставин є не реабілітаційним для Власенка, і він вважається винним у завданні тілесних ушкоджень своїй дружині у період із 2008 до 2010 року.

Також суд відхилив низку клопотань захисту Власенка, які стосувалися бездіяльності Генеральної прокуратури, непрофесійного проведення допитів і фальсифікації матеріалів досудового розслідування.

Крім того, до набуття чинності судовим рішенням про закриття провадження для Власенка залишається запобіжний захід у вигляді застави у 23 тисячі гривень і зобов'язання не покидати межі Києва, крім поїздок у Харків, Харківську область і Тетієв (Київська область) без узгодження із правоохоронцями, а також зобов'язання здати свій закордонний паспорт.

Як відомо, 16 січня адвокат Власенка Ганна Боряк просила суд закрити кримінальне провадження проти її підзахисного у зв'язку із завершенням терміну давності притягнення до відповідальності за злочин подібного характеру.

Днем раніше стало відомо, що за новою скаргою Окунської проти Власенка відкрито ще одне кримінальне провадження – зокрема, щодо обмеження екс-чоловіком її свободи пересувань. На думку захисника Тимошенко, за цими звинуваченнями стоїть Андрій Портнов. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування