Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії кампанія з реєстрації "іноземних агентів" провалилася – правозахисник

Субота, 18 січня 2014, 00:23

Голова правління Української Гельсинської спілки з прав людини Євген Захаров заявив, що в Росії провалилася кампанія з реєстрації іноземними агентами неурядових організацій, які мають іноземне фінансування.

Про це він заявив в ефірі "Громадського телебачення".

"В Росії цей закон не працює абсолютно. В Росії була вже купа судових процесів, де громадські організації примушували зареєструватися як іноземні агенти. І всі ці суди програні державою. Всі суди стали на бік громадських організацій. І навіть прокуратура на стороні громадських організацій", - заявив Захаров.

"Вся ця кампанія в Росії на сьогоднішній день за великим рахунком провалилася. Бо ніхто не пішов реєструватися, а ті кого намагалися примусити, не примусили також", - додав він.

Як відомо, президент Віктор Янукович підписав закони, які у четвер парламентська більшість ухвалила з порушенням процедур.

Вони утискають низку прав громадян і посилюють для влади можливість карати учасників акцій протесту й інших незгодних із діями влади.  

Серед запроваджених змін – повернення кримінального переслідування за "наклеп" і внесення до Кримінального кодексу статті про "екстремістську діяльність", яка визначається дуже широко, а також реєстрація іноземними агентами неурядових організацій, які мають іноземне фінансування.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: