Влада переслідує студентів інституту Карпенка-Карого?

Середа, 22 січня 2014, 10:03

Вночі 22 січня одного зі студентів театрального інституту Івана Карпанка-Карого намагалися затримати.

Про це повідомляє Студентська координаційна рада.

Хлопець повертався додому на таксі, на виїзді за місто авто зупинили співробітників ДАІ і почали вимагати в нього документи.

"Коли з'ясувалося, що він студент Карпенка-Карого, його спробували затримати, почали бити… він фактично тікав полями", - розповіли у студентській раді.

"Студенти дуже залякані. Особливо в Карпенка-Карого. Зараз вони намагаються діяти максимально обережно", - підкреслили активісти.

Також повідомляється, що 22 січня на вулиці Сергієнка, 3 відбудеться засідання суду, де мають обрати запобіжний захід стосовно 3 студентів інституту.

Як відомо, в ніч на 20 січня активістів Майдану було затримано шістьох студентів театрального інституту ім.Карпенка-Карого та доправлено до Дніпровського та Деснянського райуправлінь МВС. 

Невідомі на Подолі затримали сімох студентів без пояснення причин. "По хлопцях було видно, що вони повертаються з нічного Майдану. Зупинилося кілька машин різних марок, хлопців у камуфляжі і "берцах" силою заштовхали до машин. Одному вдалося викрутитися і втекти", - повідомили родичі затриманих.

Пізніше їх перевели із Дніпровського райвідділку МВС до слідчого ізолятора тимчасового тримання на пер.Косогірній 7а.

Раніше стало відомо, що трьом учасникам акцій на Майдані Незалежності, які не брали участі у заворушеннях на Грушевського, інкримінують порушення статей 293, 294, 295 КК України щодо організації масових заворушень.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування