Ще мінімум двох "автомайданівців" знайшли у міліції

Четвер, 23 січня 2014, 20:11

Один із "автомайданівців" Олександр Кравцов перебуває в Оболонському райвідділку міліції Києва.

Про це повідомила його дружина, поетеса Олеся Мамчич.

Вона додала, що у п’ятницю, 24 січня, або в суботу відбудеться засідання суду. Олеся уточнила, що її чоловік отримав статус затриманого.

Дружина бачила Кравцова. Він побитий, має кілька синців, але загалом у нормальному стані, ходить сам, переповідають також її слова у Facebook чоловіка.

Депутат Павло Розенко повідомив, що і Олександр Кравцов. І Сергій Зелінський знайдені в Оболонському районному управлінні внутрішніх справ.

"Загалом тут є 17 затриманих. Тут є і Кравцов і Зелінський", - повідомив він у Facebook удень.

Розенко також обурився тим, що "родини навіть не мали жодної інформації про затримання цих людей і місця їх перебування".

Згодом Мамчич повідомила, що Сергія Зелінського та Сергія Мартиненка ввечері відпустили додому: "їх вирішили взяти лише за свідків".

За її словами, чоловік Кравцов розповів їй, що "били ногами по ногах, руках, голові (струсу нема, радше намагалися кулаком вибити зуби, але не вдалося)". Нога при ходьбі болить, трохи тепер кульгає, на обличчі невеликі подряпини, додала Олеся.

"Потому "Беркут" влаштував урок політінформації: вивели усіх надвір, поставили колінами і ліктями на сніг, і так тримали від 40 хвилин до години - а в цей час розповідали своє бачення майдану та випитували: ну скільки ж вам таки платять?", - переповіла вона.

Раніше повідомлялося, що Олександр Кравцов та його друг Сергій Зелінський зникли в ніч на 23 січня. Близькі Кравцова припускали, що він був побитий "беркутівцями" й може перебувати у Дарницькому райвідділку міліції.

Однак у Дарницькому РВВС Кравцова і Зелінського дружини вранці не знайшли.

Туди були доставлені і допитувалися інші активісти "Автомайдану", зокрема Денис Рубцов, Ігор Кобзар, Микита Горський, Андрій Шминдюк та Заболотний. Їх "Беркут" затримав нібито на Щорса на світанку..

Загалом повідомлялося, що вночі пропали щонайменше 15 "автомайданівців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування