Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За спробу захопити Житомирську та Рівненську ОДА теж порушили справи

П'ятниця, 24 січня 2014, 07:58

Міліція Житомирщини та Рівненщини почала досудове розслідування за фактом спроби захоплення будівель обласних державної адміністрації.

Як повідомляє прокуратура Житомирської області, провадження відкрито за ст. 15 (замах на злочин) та ч.1 ст. 341 (захоплення державної будівлі) Кримінального кодексу.

"Установлено, що близько 21:00 під час мирного зібрання громадян на мітингу, який відбувся на майдані Корольова у Житомирі, значна кількість невідомих осіб вчинила спробу захопити будівлю Житомирської обласної державної адміністрації", - сказано в повідомленні.

За скоєння вищевказаного злочину передбачено покарання - обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Житомира. Хід досудового розслідування взяла на контроль прокуратура області. 

В УМВС України у Рівненській області повідомили про відкриття кримінального провадження за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за частиною 1 статті 341 КК України.

"За чинним законодавством такі дії караються обмеженням волі від трьох до п’яти років та позбавленням волі строком від трьох до шести", - нагадали в міліції.

Як відомо, 23 січня у низці областей України протестувальники проти влади зайняли чи спробували зайняти будівлі обласних держадміністрацій.

Провадження за відповідними фактами вже відкрили у Тернопільській, Львівській та Черкаській областях. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування