Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Тернопільщині та Івано-Франківщині заборонили ПР і КПУ

Неділя, 26 січня 2014, 04:09

Тернопільська та Івано-Франківська облради прийняли рішення про заборону діяльності та символіки КПУ та Партії регіонів на території своїх областей.

Про це йдеться в рішеннях позачергових сесій облрад, які відбулися 25 січня.

"Відповідно до статей 2, 3, 4, 21 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" обласна рада вирішила: схвалити звернення обласної ради до членів Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів та прислужників діючого режиму; заборонити на території Івано-Франківської області діяльність і використання символіки Партії регіонів і Комуністичної партії України як таких, що суперечать національним інтересам і порушують права і свободи громадян України", - йдеться в рішенні Івано-Франівської облради, підписаному головою облради Василь Скрипничук.

В такий спосіб облрада виразила несприйняття в області політичних партій, які стоять за кровопролиттям на Майдані, заявив ініціатор даного рішення позафракційний депутат Степан Барна,

"Члени цих партій повинні розуміти, що вони також є відповідальними за провокації, які чиняться в Києві з ініціативи їхніх вождів, за замовляння "тітушок", за пролиту кров. Ми закликаємо членів Парті регіонів і КПУ виходити з лав цих партій", – сказав Барна.

Він зазначив, що людей, які вирішать залишити партквитки цих партій, чекає народний осуд.

"Якщо це підприємці, то вони повинні розуміти, що будуть саботуватися їхні товари. Зокрема, завтра ми будемо пікетувати заправки WOG і пояснювати водіям, хто є власником даної мережі", – зазначив Барна.

За рішення про заборону функціонування ПР та КПУ на території області проголосували 76 з 83 депутатів, решта не голосували.

Також Тернопільська облрада визнала Народну Раду України, та прийняла рішення створити виконком й почати організацію Загону народної самооборони.

Крім того, місцеві депутати ухвалили рішення звернутися до міністра МВС України Віталія Захарченка та начальника УМВС України щодо наказу про передислокацію спецпідрозділів й причини та завдання, що ставляться перед ними.

Також вони направлять звернення до президента України, генерального прокурора України, судді Дарницького районного суду Кириченко Н.О. "Про зміну міри запобіжного заходу та звільнення з-під варти Юхима Дишканта, Дмитра Москальця та Артура Ковальчука". Нагадаємо, їх затримали за підозрою в організації масових заворушень в центрі Києва.

Як повідомлялося, ряд схожих рішень ухвалила також Львівська облрада.

УНІАН, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...