Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чечетов: з відставкою Кабміну опозиціонери "пролетять, як тазик по лазні"

Понеділок, 27 січня 2014, 17:08

Питання відставки прем'єра Миколи Азарова під час позачергової сесії Верховної Ради, запланованої на 18 січня, підніматися не буде.

Про це заявив депутат Партії регіонів Михайло Чечетов.
 
"Жодної відставки прем'єра не буде! Єдине, що може бути, у президента є, згідно з Конституцією, повноваження, коли він має право зробити ротацію - поміняти окремих міністрів, за підсумками року, зробивши аналіз - де є якісь упущення, якісь галузі просіли - президент має право указом одного міністра замінити на іншого", - сказав він.

"Я думаю, такі ротації будуть. Без відставки", - додав Чечетов.

"Рада не бере участі в переформатуванні. Прем'єр-міністра - так, Рада може проголосувати за відставку. Але Рада завтра не буде голосувати за відставку уряду", - зазначив депутат.

Чечетов нагадав, що під час 3-ї сесії Верховної Ради 7-го скликання опозиція виносила на голосування питання недовіри уряду, однак він не знайшов достатньої підтримки серед депутатів.

Він спрогнозував, що на наступній черговій сесії, яка починається в лютому, опозиція знову спробує винести це питання на голосування, "ще раз як тазик по лазні пролетять, і тоді уряд отримає індульгенцію вже недоторканності аж до вересня".

Крім того, Чечетов заявив, що Партії регіонів не має наміру голосувати за скасування законів від 16 січня, на чому наполягає опозиція.

"Звичайно, ми категорично не підемо на скасування цих законів. Про що йде мова? Бандит повинен сидіти у в'язниці, так! (Мається на увазі зміни, що посилюють покарання за участь у масових заворушеннях)", - заявив депутат.

"Я думав, що опозиція зустріне це бурхливими оплесками, що ми ухвалили закони, які повністю адаптують наше законодавство до європейського, ми ж до Європи йдемо... а вони навпаки - хочуть скасувати. Так куди вони хочуть йти? Нехай скажуть, куди вони хочуть йти ... в Африку або тумбу-юмбу...", - зазначив він.

"Ми їм сказали, що скасування не буде, оскільки вони один в один списані з європейських. Інша справа, що можемо внести корективи", - додав він.

Депутат додав, що було озвучено пропозицію щодо створення спільної групи із залученням європейських експертів щодо внесення змін до цих законів.

"Ці закони ми переписали повністю з європейських, може бути, не так переклали. Давайте тоді покладемо європейський закон і наш, і в присутності опозиції, нас і європейських експертів, дивимося: в чому відмінності. Якщо десь щось не так, внесемо зміни. Ми не скасовуємо", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...