Чорновол: тітушок для побиття активістів на Черкащині організовує голова ОДА

Середа, 29 січня 2014, 08:29

У Черкасах діють загони "тітушок", які займаються фізичним знищенням громадських активістів і діють узгоджено з "Беркутом", заявила активістка Тетяна Чорновол.

На її переконання, до організації таких загонів має стосунок голова ОДА Сергій Тулуб, який захищає інтереси президента Віктора Януковича в регіоні, повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Чорновол, у неділю в Черкасах на неї та на групу активістів напали люди в цивільному одязі, які хотіли не покалічити, а фізично знищити громадських активістів.

При цьому вона заявила, що на момент нападу на них активісти не перебували безпосередньо біля будівлі ОДА і не вчиняли ніяких дій, які могли б спровокувати напад.

Активіст громадської організації "Правовий простір" Олег Собченко, який разом із Чорновол був у Черкасах, розповів: після того, як він заступився за хлопця, чоловіки з битами почали бити його, завдаючи і ударів по голові, а згодом нападники передали побитого Олега бійцям "Беркута", які продовжили побиття.
 
Активіст також заявив, що після побиття спецпризначенці затягнули його у свій автобус, де вже були люди, з яких продовжували знущатися. Зокрема, за його словами, "беркутівці" стрибали на людей, які лежали в автобусі, та продовжували їх бити.
 
За словами Собченка, внаслідок отриманих травм, в тому числі черепно-мозкових, його стан різко погіршився, його доправили у лікарню, з якої після проведення попереднього курсу лікування він зміг вийти на волю.
 
Ці заяви активістів поки не підтверджені й не заперечені з незалежних джерел, зазначає "Радіо Свобода".

Як відомо, 27 січня в Черкасах затримали Хаджинова, крім того, побито 7 машин автомайданівців, які приїхали туди з Києва.

Окрім того, за спробу повторного штурму Черкаської облдержадміністрації в ніч з 26 на 27 січня міліція затримала 12 людей.

28 січня голова ОДА Тулуб заявив, що машини автомайданівців із Києва зайнялися на Соборній площі Черкас у ніч повторного штурму Черкаської ОДА через технічні несправності і те, що "сильно ганяють".

"Я ж не знаю, що там було. І ви ж подивіться, машин багато було. 56 приїхало тільки з Києва. А ви кажете – загорілося дві… Якби хтось спеціально це робив, то зробив би й з усіма іншими", - заявив Тулуб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування