Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Баррозу: Угода про асоціацію із Україною залишається на столі

Четвер, 30 січня 2014, 15:51

Брюссель залишає відкритим питання щодо підписання угоди про асоціацію із Україною.

Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу після закінчення зустрічі з прем'єр -міністром Польщі Дональдом Туском, на якій обговорювалася ситуація в Україні. 

Баррозу підтвердив позицію Брюсселя про те, що пропозиція щодо угоди про асоціацію та глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі "залишається на столі".

"Те, що необхідно зробити зараз - це зупинити насильство і відкрити політичний процес в Україні. Це на сьогодні - пріоритет", - сказав президент Єврокомісії.

Він наголосив, що ЄС поважає суверенітет України.

"Ми не змагаємося ні з ким. Ми хочемо, щоб українські люди вільно вирішували своє майбутнє. Суверенність України, як незалежної країни, повністю поважається. Насильство має припинитися, нормальне функціонування інституцій повинно відновитися", - упевнений президент Єврокомісії.

У свою чергу прем'єр Польщі Дональд Туск наголосив, що українська влада має віднайти консенсус. "Влада в Києві повинна зрозуміти, що тільки діалог і консенсус в Україні дозволить активну і реальну допомогу дій з боку ЄС. Партнером для ЄС є цілісна Україна, тобто і влада, і опозиція", - цитує польського прем'єра його сайт.

Українська правдаІнтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування