Янукович перейнявся додатковою безпекою суддів

Середа, 12 лютого 2014, 14:37

Президент Віктор Янукович доручив уряду забезпечити ухвалення у парламенті закону щодо посилення гарантій безпеки суддів та членів їх сімей.

Про це йдеться у дорученні президента, поширеному у зв’язку з убивством судді Автозаводського райсуду Кременчука О.Лободенка.

"Забезпечити супроводження у Верховній Раді проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій безпеки суддів і членів їх сімей. Термін - до прийняття відповідного закону", - сказано в дорученні.

Крім того, він доручив генпрокурору Віктору Пшонці "вжити вичерпних заходів щодо забезпечення проведення у найкоротші строки розслідування вбивства судді Лободенка, встановлення осіб, винних у вчиненні цього злочину, та притягнення їх до кримінальної відповідальності відповідно до закону".

Між тим, коли стало відомо, що в результаті кульових поранень на вулиці Грушевського загинули двоє людей – Сергія Нігоян та Михайло Жизнєвський, президент "дав доручення правоохоронним органам провести ретельне слідство за фактом загибелі людей під час масових заворушень", однак жодних інших доручень не давав.

Як відомо, 34-річний суддя Лободенко помер у лікарні від вогнепальних поранень близько 2-ї години ночі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування