Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура рапортує про ще 20 звільнених під домашній арешт

Четвер, 13 лютого 2014, 10:46

Прокуратура запевняє, що у середу суди відпустили під домашній арешт 20 підозрюваних у заворушеннях на Грушевського.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

"Вчора за клопотаннями прокурорів районні суди столиці винесли ухвали про зміну запобіжного заходу ще 20 підозрюваним у масових заворушеннях на вулиці Грушевського з тримання під вартою на домашній арешт та особисте зобов’язання", - зазначили у прокуратурі.

Керівник прес-служби прокуратури міста Києва Яна Соболевська заявила, что рішення столичних прокурорів клопотати про звільнення з-під варти вказаних осіб "слід вважати черговим кроком правоохоронних органів, спрямованим на мирне урегулювання конфліктної ситуації".

Як резюмували у прокуратурі, наразі запобіжні заходи не пов’язані з триманням під вартою застосовано до 60 підозрюваних у січневих масових заворушеннях в Києві. 

У МВС нагадують, що для набрання сили законом про "амністію" слід звільнити вулиці і адмінбудівлі, і часу залишається все менше.

За даними прокуратури,  за час січневих акцій протесту було затримано 259 активістів.

Станом на 5 лютого, з них були заарештовані близько 150 осіб (залишалися під вартою близько 70 осіб), до інших учасників протистоянь були застосовані домашній арешт, в значній більшості, а також особисте зобов’язання".

За останні дні МВС перекваліфікували значну частину справ проти активістів з "хуліганства" на "масові заворушення", що є більш тяжкою статтею.

Зокрема, таку статтю тепер інкримінують автомайданівцям, на яких "Беркут" напав у Кріпосному перевулку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування