Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал каже, що фракція Кличка передала у ВР свій проект змін до Конституції

П'ятниця, 14 лютого 2014, 10:27

Фракція політичної партії "УДАР" у Верховній Раді 13 лютого запропонувала парламентським фракціям до обговорення свій проект змін до Конституції, повідомляє прес-служба ВР.

Повідомлення з'явилося на офіційному сайті ВР.

Як повідомив керівник робочої групи уповноважених представників депутатських фракцій з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції, регіонал Валерій Писаренко, це вже третій варіант проекту змін.

За його словами, він відрізняється від проектів, поданих раніше фракціями ВО "Батьківщина" та "Свобода", а також варіанту, поданого фракцією Комуністичної партії України.

За словами Писаренка, нині всі три варіанти проекту змін до Основного закону опрацьовуються секретаріатом Комітету з питань правової політики і будуть запропоновані до розгляду робочою групою уповноважених представників фракцій.

Раніше повідомлялося про те, що зміни до Конституції, запропоновані "Батьківщиною" та "УДАРом", мають низку суттєвих відмінностей, зокрема, щодо повноважень парламенту й уряду, а також вимог до громадянства кандидата в президенти.

У понеділок у Верховній Раді заявили про те, що засідання робочої групи за участю керівників фракцій для розгляду пропозицій змін до Конституції не відбулося. Сталося це нібито через те, що розбіжність поглядів УДАРу та Батьківщини позбавила групу "предмету розгляду".

Регіонали раніше заявляли, що не будуть вносити свої пропозиції щодо конституційної реформи, а розглядатимуть узгоджений варіант опозиції.

Лідер Батьківщини Арсеній Яценюк стверджує, що повернення до Конституції 2004 року є позицією, яку підтримують усі опозиційні сили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування