Яценюк: Усі опозиційні сили мають єдине бачення Конституції

Вівторок, 11 лютого 2014, 15:57

Лідер Батьківщини Арсеній Яценюк стверджує, що повернення до Конституції 2004 року є позицією, яку підтримують усі опозиційні сили.

Як повідомляє прес-служба Батьківщини, таку заяву він зробив у вівторок у штабі Національного спротиву.

"Це позиція не політичних сил, а українського Майдану, який висловився за те, що диктаторські повноваження Януковича повинні бути скасовані і ми повертаємось до Конституції 2004 року", - сказав Яценюк.

"Зараз позиція трьох опозиційних сил однакова - текст Конституції 2004 року", - наголосив він

За словами Яценюка, механізмів повернення до Конституції 2004 року може бути декілька, але всі вони знаходяться "в площині відповідальності Віктора Януковича".

"Якщо це Конституційний суд, то Янукович повинен звернутись до КС, - там його судді, які так само, як у 2010 році, зобов’язані прийняти рішення і відновити діяльність попередньої Конституції. Якщо це парламент - у Януковича є 200 з гаком голосів, і ми свої голоси всі віддаємо для того, щоб одномоментно проголосувати за конституційний акт", - заявив опозиціонер.

Як відомо, пізніше у вівторок Рада Майдану одностайно підтвердила рішення про повернення до редакції Конституції 2004 року.

Раніше повідомлялося про те, що зміни до Конституції, запропоновані "Батьківщиною" та "УДАРом", мають низку суттєвих відмінностей, зокрема, щодо повноважень парламенту й уряду, а також вимог до громадянства кандидата в президенти.

У понеділок у Верховній Раді заявили про те, що засідання робочої групи за участю керівників фракцій для розгляду пропозицій змін до Конституції не відбулося. Сталося це нібито через те, що розбіжність поглядів УДАРу та Батьківщини позбавила групу "предмету розгляду".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування