Лебедєв вважає, що його допомога Захарченку в законі

Понеділок, 17 лютого 2014, 14:45

В.о. міністра оборони Павло Лебедєв не вважає, що матеріально-технічна допомога з боку Міноборони Міністерству внутрішніх справ у Києві є порушенням.

Про це Лебедєв сказав на брифінгу, передають Українські новини.

"Взаємодія Міністерства оборони із МВС як державним органом регламентується всіма актами... Тому жодних незаконних дій Міноборони й МВС не роблять", - відповів він на запитання журналістів про використання військових баз Міноборони для дислокації службовців внутрішніх військ МВС.

Також він визнав факт використання техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій, що входить до структури Міноборони, для охорони правопорядку в Києві.

"Вона (техніка) для чого залучається? У тому числі й для стримування тих дій, які відбуваються на вулиці під виглядом мирних демонстрацій", - заявив він.

Лебедєв висловив стурбованість проявом екстремізму в Україні останнім часом.

"Сьогодні екстремізм, він присутній. А звідки цей екстремізм прийшов до нас - з Африки, з Єгипту, з Лівії - мені однаково. Головне - не допустити цього екстремізму в нас в Україні", - підкреслив він.

Водночас виконуючий обов'язки міністра заперечує, що в Міноборони надходило розпорядження про виділення мітингувальникам на підтримку влади в Маріїнському парку армійських наметів і польових кухонь.

Раніше депутат від УДАРу Віктор Чумак оприлюднив відео і інформацію про те, що "на обласному збірному пункті МО (Зрошувальна 17а) знаходяться військовослужбовці МО, з метою відправки на Майдан"

"Там таки є 600 військовослужбовців, але ВВ з Шостки, Запоріжжя, Дніпра та Сімферополя… Кількість видав наряд по їдальні", - зазначив Чумак у Facebook.

"Але питання до Міністра оборони залишається: на якій підставі і за чиїм наказом на військовому об‘єкті МО знаходяться віськовослужбовці ВВ", - спитав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування