Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Махніцький каже, що будуть нові справи. Клюєв, Сівкович, Попов - на черзі

Середа, 26 лютого 2014, 16:53

В.о. генпрокурора Олег Махніцький запевняє, що список чиновників, яким висунуто підозру, не остаточний.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на запитання, чому в цьому списку немає деяких прізвищ колишніх чиновників, зокрема екс-віце-прем’єра Сергія Арбузова.

"По мірі допиту причетних встановлюються особи і по мірі затримання будуть з’являтися нові фігуранти справи, яким будуть висуватися звинувачення", - сказав політик.

За словами Махніцького, йдеться не лише по справу щодо масового вбивства людей (протестувальників), а й про інші – зокрема, щодо розкрадання державних коштів.  

Він також розповів, що прокуратура поновила провадження відносно осіб, причетних до побиття студентів у ніч на 30 листопада на столичному Майдані Незалежності.  

"Готується повідомлення про підозру Клюєву, Сівковичу, Попову, начальнику УМВС у Києві Коряку, його заступнику Федчуку", - сказав в.о. генпрокурора.

Також Махніцький додав, що четверо службовців полку конвойної міліції у Києві допитані у справі катувань громадянина Михайла Гаврилюка, підтвердили факт катувань, внаслідок чого одного було затримано, "і вирішується питання про його взяття під варту".

Як відомо, проти екс-голови КМДА Олександра Попова, заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та кількох керівників столичної міліції було порушено справу за звинуваченням в організації кривавого розгону мирної демонстрації на Майдані в ніч на 30 листопада 2013 року, їх було відсторонено від посад.

Попов на допиті заявив, що він діяв за вказівкою тодішнього секретаря РНБО Андрія Клюєва, якого потім призначили главою Адміністрації тодішнього президента Віктора Януковича.

Однак 12 лютого цього року стало відомо, що справи проти Попова, Сівковича, Коряка та Федчука закрили відповідно до грудневого закону "про амністію".

22 лютого Верховна Рада відсторонила Януковича від посади президента, адже цього вимагали три місяці учасники акції протесту за назвою Євромайдан. Янукович зник і його місцеперебування зараз невідоме, він оголошений у розшук.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування