Ярема визнав, що міліція впустила Януковича та Захарченка

П'ятниця, 28 лютого 2014, 11:23

Перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема назвав діяльність МВС щодо затримання осіб, причетних до "справи Майдану", незадовільною.

Про це він сказав в інтерв'ю 5 каналу.

Посадовець зазначив, що зараз ведеться грунтовне розслідування, розшукуються 30 осіб, але визнав, що міліція мала не дати підозрюваними зникнути.

"Нам би в перші треба було затримати і Януковича, і Клюєва, й Захарченка. Зараз це буде зробити набагато складніше. Але я впевнений, що ми їх познаходимо", - зазначив Ярема, пообіцявши, що "результат по затриманим" буде найближчим часом.

Віце-прем'єр підкреслив, що, якщо Янукович зараз перебуває в Росії, Україна буде вимагати його видачі.

"Якщо він на території Російської федерації, ми будемо включати всі міжнародні важелі, щоб його повернути в Україну і притягнути до суду", - сказав він.

Як відомо, Януковичу на минулих вихідних не вдалося вилетіти з аеропорту Донецька - йому завадили прикордонники. Але, за даними ЗМІ, він все-таки зміг перетнути кордон і зараз знаходиться в Росії.

Віталій Захарченко 22 лютого також зробив невдалу спробу перетнути кордон. Де він перебуває зараз невідомо.

Андрій Клюєв 25 лютого заявив, що 23 лютого зустрічався з Віктором Януковичем в Криму і подав заяву про відставку з посади голови АП. Зараз він стверджує, що готовий співпрацювати з правоохоронними органами. В.о. Генпрокурора Олег Махніцький, однак, зазначив, що слідство має досить доказів вини Клюєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування