Яценюк: Рецепт перемоги – у Майдані і тисячах під ВР, ГПУ та СБУ

Неділя, 9 лютого 2014, 14:44

Завдання опозиції – зміна системи влади: новий президент, уряд та парламент

Про це під час Народного Віче заявив лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк.

"Ми хочемо, щоб було змінено систему на таку, при якій президент виконує волю народу, йому можна оголосити імпічмент, при якій він позбавляється диктаторських повноважень і не має права призначати уряд. Уряд має обиратися народом", – заявив Яценюк.

"В нашому проекті Конституції є основний пункт – повернення українському народу права керувати в своїй країні, через свій парламент, уряд і президента. Кожен з них має знати, що він – підзвітний народу", - заявив Яценюк.

"Це є досягнення нашого Майдану", - додав він.

Також, за його словами, в проекті Конституції – ліквідація обласних держадміністрацій.

"Народ в області – сам обирає облраду, виконавчий комітет і його голову", - зауважив Яценюк.

За його словами, "рецепт перемоги – тільки в Майдані, народній самообороні, в сотнях тисячах людей, які щодня будуть йти до парламента, адміністраці президента, Генпрокуратури, СБУ, податкової адміністрації, кожної ОДА і казатимуть – "Ми тут керуємо, а не ви, слухайте нас".

"Нас (на Майдані) намагаються розсварити, дехто тут почав часто говорити слово "Я". Тут є "ми", бо наша сила лише в тому, коли ми єдині та довіряємо один одному", - зазначив Яценюк.

"США та Євросоюз чітко зголосилися на пакет економічної та політичної допомоги для нового українського уряду. В Україні має сформуватися уряд Майдану, який буде проти Януковича і за нову Україну у Європі", - підсумував Яценюк.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування