Турчинов очікує, що КС невідкладно вирішить, чи розпускати парламент Криму

Вівторок, 11 березня 2014, 12:41

Виконуючий обов'язки президента спікер парламенту Олександр Турчинов сподівається, що найближчим часом Конституційний суд ухвалить рішення щодо підстав для можливого розпуску парламенту Криму.

Про це він сказав у вівторок на засіданні ВР, повідомляє УНІАН.

Турчинов нагадав, що Верховна Рада України ухвалила заяву щодо незаконної діяльності парламенту Криму і він має за одну добу скасувати усі свої незаконні рішення.

Спікер наголосив, що розпуск парламенту Криму, відповідно до Конституції, може відбутися лише після висновку Конституційного суду:

"Відповідні документи щодо незаконної, антиконституційної діяльності парламенту Криму надані в Конституційний суд, і вони почали провадження з цієї справи", - відзначив Турчинов.

Він висловив сподівання, що це питання не буде затягуватися і "сьогодні-завтра будуть приймати рішення з цього питання".

"Щоб на цьому тижні Верховна Рада України могла визначитися щодо незаконної діяльності і розпуску цього незаконно діючого парламенту", - додав спікер.

Як відомо, "спікер" Верховної ради Криму Володимир Константинов у вівторок заявив, що "повернення Криму до складу України не буде".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування