Рада переглянула список амністованих політв’язнів

Вівторок, 11 березня 2014, 15:32

Верховна Рада схвалила зміни до списку амністованих в'язнів від 28 лютого

Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про застосування амністії в Україні" (щодо повної реабілітації політичних в’язнів) з урахуванням уточнень щодо списку таких в'язнів на засідання 11 березня підтримали 235 народних депутатів

Уточнення були запропоновані Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності за участю силових відомств та представників громадських організацій.

Комітет зокрема запронував виключити із закону прізвища двох громадян, запропонованих до амністії позафракційним депутатом Олегом Ляшком: Шаманова та Багірова. Також комітет вважає необхідним виключити з списку 3 з 13 додатково запропонованих для включення до списку амністованих, зокрема колишнього депутата Ради Ігоря Маркова, як таких, які не є засудженими за політичними мотивами.

Крім того, комітет запропонував не включати в список підозрюваного Бабенцова і співучасників у справі Тицього та Лазаренка, оскільки кримінальні провадження щодо них закрито у зв'язку з відсутністю складу злочину. Під час обговорення, однак, їх справи вирішили згадати в списку.

В той же час він зазначив, що у справах амністованих Ганненка, Однороженка та Наливайка були співучасники, яких слід включити до списку амністованих як політв'язнів.

Повністю спискок амністованих в новій редакції на засіданні не оголошувався.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування