Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії відкрили кримінальну справу проти Балашова

Середа, 12 березня 2014, 17:24

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно українського підприємця, теле - і радіоведучого Геннадія Балашова.

Про це йдеться в повідомленні на сайті СК РФ.

Балашова звинувачують у "публічних закликах до екстремізму, підбурюванні до вбивства двох і більше осіб, вчиненого з мотивів політичної і національної ненависті або ворожнечі".

"10 березня 2014 року Геннадій Балашов, виступаючи на майдані в Києві, публічно закликав до вбивства російських громадян як в Криму, так і на території України", - заявив голова управління Слідчого комітету РФ Андрій Марков.

Найближчим часом Балашову заочно пред'являть звинувачення, і оголосять в розшук, а російський суд вирішить, чи потрібно укладати його під варту.

СК РФ підкреслив, що має намір "жорстко захищати російських громадян на території Криму і України в рамках російського і міжнародного права і притягати до кримінальної відповідальності кожного, хто скоює злочини відносно російських громадян або підбурює до таких".

Зокрема, в Росії вже попереджають про можливе переслідування "багатьох членів УНА-УНСО", запевняючи, що "це ніяка не політика".

Як відомо, 4 березня Балашова затримала міліція в Сімферополі, після "спілкування" на мітингу з проросійськими активістами. Балашов також розповів, що, коли він вийшов з відділення міліції після затримання, його викрали і побили невідомі.

Раніше РФ оголосила в міжнародний розшук лідера Правого сектора Дмитра Яроша і одного з активістів цієї організації Олександра Музичка. Басманний суд Москви в середу заочно заарештував Яроша за звинуваченням у закликах до тероризму.

Крім того, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно посадовців Генпрокуратури України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування