ЗМІ повідомляють, що у Відні арешували Фірташа

Четвер, 13 березня 2014, 13:10

Австрійська поліція арештувала у Відню українського підприємця-олігарха Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС із посиланням на австрійське інформаційне агентство АПА.

48-річний український олігарх затриманий за запитом американської ФБР за підозрою в причетності до створення організованого злочинного угруповання.

Австрійське відомство кримінальної поліції не уточнює імені, але за даними АПА йдеться саме про Фірташа.

Фірташа арещтували

Як пише німецьке видання Kurier, Фірташа затримали на вулиці неподалік від штаб-квартири його фірми в районі Маргаретен. Затримання проводилося за участі співробітників бюро з боротьби з організованою злочинністю та контр-терористичного підрозділу Австрії EKO-Cobra. Під час затримання біля Фірташа знаходилася його охорона, однак загалом, як відзначили правоохоронці, воно пройшло мирно. Зараз українського бізнесмена утримують у Відні.

"На основі багаторічного розслідування американського ФБР і ордеру на арешт, виданого окружним судом США, прокуратура Відня видала розпорядження про арешт підприємця на території Австрії", - підкреслив Маріо Хейль, спікер Федерального управління кримінальної поліції. За його словами, власне Австрія затриманого українця не розшукує.

Як відомо, Фірташ був одним із найближчих до режиму Януковича олігархом. Зокрема, він був включений у газові схеми між режимами Путіна та Януковича, навіть отримав "знижку".

Фірташ як співвласник посередницької компанії "РосУкрЕнерго" був задіяний до газових постачань і за часів президента Віктора Ющенка та прем’єрства Юлії Тимошенко.   

Фірташа не було в нещодавніх списках олігархів, рахунки яких підлягали замороженню в країнах ЄС.

У рейтингу найбагатших українців за версією "Корреспондента" він займав 8 місце.

У Великій Британії Фірташ створив організацію під назвою "DF Foundation", яка згодом змінила назву на "Firtash Foundation". Ця структура зареєстрована у місті Лідса, нею офіційно керує дружина олігарха – росіянка Лада Фірташ.

Фірташ є власником телеканалу "Інтер", який під час Євромайдану став лідером подачі спотвореної і викривленої інформації та провладної пропаганди.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування