Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українське телебачення просять поки не показувати пропаганду про російську міліцію

Четвер, 13 березня 2014, 17:23

Державний комітет телебачення і радіомовлення України звернувся до керівників телерадіокомпаній та журналістів з проханням утриматися від показу розважальних програм, особливо російських фільмів про звитяги міліціонерів.

Про це йдеться у заяві, поширеній Держкомтелерадіо у четвер.

"У цей відповідальний для долі нашої країни час, коли під загрозою опинилися суверенітет і територіальна цілісність України, коли проти нашої держави ведеться повноцінна і широкомасштабна інформаційна війна, громадянська позиція медіаспільноти має велике значення", - йдеться у повідомленні.

"Спільними зусиллями сьогодні нам вдається протистояти інформаційній агресії з боку Російської Федерації", - сказано у заяві.

"Однак маємо бути послідовними, рішучими і відповідальними за долю своєї Батьківщини, зробити все від нас залежне, щоб протистояти інформаційній окупації України, зберегти єдність нашого народу", - зазначили в Держкомтелерадіо.

"На час загострення ситуації, звертаємося до вас з проханням переглянути програмне наповнення телерадіоканалів, утриматись від показу розважальних, гумористичних програм, особливо російських пригодницьких фільмів, які пропагують російських правоохоронців та війська спеціального призначення", - попросили у відомстві.

"Переконані, що більшість глядачів України, в тому числі етнічних росіян, з розумінням поставляться до такого кроку. Адже йдеться про збереження нашої державності та соборності", - сказано у заяві.

Як відомо, у Криму, який окупували російські військові, з аналового мовлення вимкнули усі українські телеканали.

В Автономній республіці в мережі запустили замість українського телеканалу "1+1" - російський "Первый канал", замість "5 каналу" - "Россия 24", а замість Чорноморської телерадіокомпанії - "Россия РТР".

Більшість російських журналістів викривлено висвітлюють події, які відбуваються в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування